Het belang van een veilige website

Geplaatst op: 19 december 2016, in: - Geschreven door: Iris Dingelstad

Een goede website is betrouwbaar, daarom biedt Razend aan elke klant een gratis SSL Certificaat.

SSL zorgt ervoor dat alle informatie en gegevens vertrouwelijk blijven, het is een wereldwijd gebruikte tool om persoonsgegevens, online aankopen en financiële transacties te beveiligen.

Een website met SSL Certificaat is te herkennen aan het groene gesloten slotje en de vermelding van de https:// in de adresbalk. Voor een veilige verbinding is een SSL Certificaat noodzakelijk. Een van de meest herkenbare momenten van het browsen naar een beveiligde pagina is bijvoorbeeld op de inlogpagina van uw bank, of van een bekende webshop zoals bol.com. Voor een veilige verbinding is een SSL Certificaat noodzakelijk. Zoekmachines zoals Google waarderen sites met een SSL Certificaat door deze een hogere notering in de resultaten te geven, goed voor de vindbaarheid van je website.

Websites met een SSL Certificaat garanderen dat de identiteit van de gebruiker beschermd wordt en dat de gegevens niet aan derden worden verstrekt. Het is wettelijk verplicht om het verzenden van persoonsgegevens via internet te beveiligen. Het College Bescherming Persoonsgegevens adviseert daarom om gebruik te maken van een SSL Certificaat.

Meer informatie

Wil jij weten hoe Razend werkt aan veilige websites en wat we daarin voor jou kunnen betekenen? Je kunt ons vrijblijvend contacteren voor meer informatie via info@razend.net of telefonisch 0475 – 217 175.